Öğrenmek İstiyorum - İZLE

Kur'an okumayı biliyordunuz unuttunuz, tam harflere başladınız işiniz çıktı bir daha fırsat olmadı.  Elifba bitti, Kur'an'ı Kerim okumaya geçmek üzereyken kurs bitti. Aslında öğrenmek istiyorsunuz, ama çoktandır üzerinde düşünmediniz bile, hatırlamanız güzel oldu.

Hepimizin öğrenmesi lazım, aslında hata bende istesem öğrenirim. Bir kere daha deneyeceğim. İşte bu kez öğreneceğim diyorsanız, iyi yoldasınız demektir. Aşağıdaki hadisleri okuyarak başlayın derim. Hadislerden sonra en altta da Online Elifba videosundan dersinize başlayıp sevap
hanenizi doldurabilirsiniz... Haydi hayırlı olsun...


“Sizin en hayırlı olanınız Kur’ân’ı öğrenen ve öğretendir.” (Buhârî, Fezâilü’l–Kur’ân 21) buyurur.

Bir başka hadis-i şeriflerinde ise;
“Kur’an okuyan mü’min, kokusu hoş ve tadı güzel portakal gibidir. Kur’an okumayan mü’min de, tadı güzel olup kokusu olmayan kuru hurma gibidir. Kur’an okuyan münafık, kokusu güzel ve tadı acı olan reyhan bitkisi gibidir. Kur’an okumayan münafık ise, kokusu olmayan ve tadı acı olan Ebu Cehil karpuzu gibidir.” (Buhari, Müslim, Nesai ve İbn Mace) buyurmaktadırlar.

Yine bir hadis-i şeriflerinde buyurmuşlar;
“Kim Allahın kitabından bir harf okursa, onun için bir hasene (sevap) vardır. Her hasene için ise, on misli sevap vardır. Ben “Elif, Lam, Mim” bir harftir demiyorum. “Elif” bir harf, “Lam” bir harf, “Mim” bir harftir.” (Tirmizi)


Yaşadığımız asırda meşgalelerin çokluğu ve zamanın hızlı geçiyor olması, bizim müsaid olduğumuz vakitlerde yardımcı arkadaş veya hoca bulmakta zorlanmamız sebebiyle ya da vaktimiz de var ama nefsimize zor geliyor, gidip öğrenmek. Bütün bunları değerlendirdiğimizde, Online Elifba bizim işimize çok yarayacak gibi görünüyor.

Bundan böyle sebep veya bahanemiz ne olursa olsun Allah'ın kitabını öğrenmemize bir engel yok.

Haydi bir bismillah diyelim.

Her gün 10 dakika çalışsak büyük mesafe kat ederiz. Hemen başlamaya ne dersiniz?

Giriş


Kuran Elifbası - Giriş from kuranharfleri on Vimeo.

İLK DERS


01 - Kuran Harfleri from kuranharfleri on Vimeo.













Videolar http://www.kuranelifbasi.com/ adlı siteden alınmıştır.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails