Tekonoloji orucu

Peygamber Efendimiz buyurmuş:


“Kıyamette, herkes ömrünü ve gençliğini nerede geçirdiğinden, malını nereden kazanıp nereye harcadığından ve ilmi ile amel edip etmediğinden sorguya çekilecektir.” [Tirmizi]


Biliyoruz ki Ramazan ayı bizim için çok değerli. Özellikle bu ayda vaktimizi boşa geçirmeyelim.


Bu ayda kendimize söz verelim ve ulaşılabilir bir hedef koyalım. 
Kimisi Kur'an okumayı öğrenmek diyebilir, bazımız da hatim yapacağım diyebilir. Bu bir külliyat ya da dört beş kitap bitirmek olabilir. Bu vazgeçmek istediğimiz kötü alışkanlıklarımızdan uzak durmak olabilir. Kazanmak istediğimiz, düzenli hale getirmek istediğimiz davranışlar da. Adını siz koyun. 


Bu her ne olursa olsun, Ramazan'ın bereketinden istifade edelim. Bu ayda boş işlerden, saatlerce bilgisayar önünde durmaktan, teknolojinin ve özellikle nefsimizin şerrinden Allah'a sığınırız. Orucumuz mâsivadan, boş ve kötü sözlerden, bizi Allah'a uzaklaştıran şeylerden uzak durmak ile bütün olur. Kulağımız da, gözümüz de oruç tutmalı. Yarına çıkacağımızı Allah biliyor. Bu yüzden vaktimizi yiyen şeylerden uzak durmamız şart.


Samimane ve ciddi bir kararlılıkla uygulamamız lazım. Biz arkadaşlarımızla sözleştik. Orucumuza teknolojiyi dahil ettik. Allah uygulamayı nasip etsin. Günlük kendimize limit koyup gerisini Ramazan'ı değerlendirmeye ayıracağız. Yani bir nevi teknoloji orucu tutacağız. 


Ekranlar kapanacak, kitaplar açılacak...


Ramazanın feyzinden ve bereketinden istifade için sizi ve arkadaşlarınızı da davet ediyoruz... 


Teknoloji orucuna var mısınız?














LinkWithin

Related Posts with Thumbnails